Mitt golv är täckt av minnen. Det har varit översvämning i källaren och mitt förråd drabbades. Kartonger och annat som stod direkt på golvet drog upp vatten som tepåsar. Räddas det som räddas kan. Därför ligger det saker på tork nästan överallt i min lägenhet.

Det var framför allt tidningar som drabbades. Många av tidningarna hade jag ingen aning om att jag sparat. Kalle Anka och Buster. Oj, så många minnen. Tidningarna är från sent 1970-tal och tidigt 1980-tal. En bild på Glenn Hysén när han var yngre än vad sonen Tobias är nu. Tiden har onekligen gått, men tidningarna är kvar. Jag ska plocka med mig en till sängen och minnas lite.

Det första avsnittet av den hajpade serien The Event har sänts i USA. Jag har sett det. Ett spännande inledande avsnitt, men slutet antyder att det här blir en serie som tänjer på gränserna för vad som är fysiskt möjligt. Jag ska se ett avsnitt till och avgöra om det är värt en fortsättning.

Lite kort också om valets efterdyningar. Skulle Miljöpartiet välja att samarbeta med Alliansen så känns det som att gränsen är nådd. Det som sägs måste gälla. Annars ska man inte säga det. Så enkelt är det. Visst, man kan ändra sig i livet, men inte sådant man sagt för att bli vald, och därmed fått ett förtroende att förvalta.