Det pratas en väldig massa om iPad. Apple har ännu en gång lyckats få själva Äppelkärnan (media och de redan Apple-frälsta) att bygga enorma förhoppningar kring "paddans" förträfflighet.

Jag blir alltid skeptisk när så många säger så mycket positivt om något som väldigt få faktiskt sett. Nog kan jag tänka mig att en iPad har sina fördelar men jag har ändå svårt att se produktens plats bland alla andra produkter. Det är inte en telefon. Det är inte en bärbar dator. Det är något mittemellan dessa båda apparater. Eller så är den inte det? Kanske är den något helt nytt? Det är åtminstone vad vissa hävdar.

Skulle jag kunna köpa en iPad? Nej, inte som det känns nu. Jag har verkligen försökt hitta ett användningsområde för mig, men hittills har jag inte lyckats. Vad har jag för prylar idag? Jo, jag har en mobiltelefon som är hyfsat smart och praktisk (det är inte en iPhone, men i samma genre). Sedan har jag en bärbar dator. För mig är den inte särskilt klumpig att ha med mig om jag behöver ha en dator med mig någonstans. Så då återstår frågan: När skulle jag kunna använda en iPad istället?

Det är nu det blir så svårt för mig. "Man kan ha den när man sitter framför teven", säger någon. Jo, men tittar jag inte på teve då? Nej, inte alltid, det ska jag medge. Jag tar inte sällan upp min mobil för att kolla något på den. I vissa fall kollar jag något som säkert skulle se bättre ut på en iPad, men skulle jag betala drygt 3.500 kronor för det? Nja ...

Och hur blir det när det gäller resande? Jag vill absolut ha med mig min mobil. Kan jag ersätta min bärbara dator med en iPad? Ja, visst skulle jag kunna göra det, men bara nästan. Kanske är det så att den bärbara datorn blir något för den arbetande människan, medan en iPad i huvudsak är en "nöjesmaskin"?

Den senaste veckan har jag funderat väldigt mycket kring företeelsen iPad. Att den är omtalad är en underdrift. Försäljningssiffrorna är enligt uppgift snudd på exempellöst höga för en ny produkt. Det är möjligt att jag är totalsnett ute, men jag kan inte låta bli att tänka att vi kan ha att göra med en bakmaskin.

Fortsättning följer.