Jag har semester. Det gäller det mesta. Även min blogg drabbas. Den sista semesterveckan pågår för fullt. Just idag präglas den starkt av Jakob Hellman. Ikväll är det äntligen dags för hans debut i Allsång på Skansen. En högtidsstund.

Semester har för min del inneburit att jag inte varit hemma så mycket. De gånger jag kommit hem har en hög med post legat innanför dörren. Bland annat ett helt gäng nummer av Dagens Nyheter. En tjock tidning i mångupplaga blir ett svårklättrat läsberg, så jag valde att låta dem gå direkt till pappersåtervinningen. Det visade sig vara ett smart drag. Nästa gång jag kom hem var det bara tre DN innanför dörren. Tack vare det såg jag Jakob Hellmans bild på framsidan och puffen för den mittuppslagsintervju som fanns i kulturdelen. Tyvärr finns inte intervjun på dn.se men ett par citat vill jag delge:

"... det är jag nyfiken på, om jag kan få tillbaka den där ungdomliga desperationen, men hitta en stil som är jag, som jag är nu. För jag vill ju göra en ny skiva. Det är läskigt men viktigt att säga det."


På frågan om varför Jakob vill spela sina gamla låtar igen svarar han:

"Att det har gått så lång tid, jag menar, nu har det verkligen gått jättelång tid, jag är snart gammal, ska jag göra något får det bli snart medan jag fortfarande kan göra poser på scen."


Jag hoppas och tror att Jakob Hellman gör en oförglömlig comeback ikväll.