Julmust och julgröt. Så länge de två sakerna finns kan jag hantera vintern. Det krävs njutningar av det slaget för att skrapa rutor och gå ut i tolv minusgrader en måndagmorgon.

Orup har släppt ett nytt album. Det är väldigt mycket Orup. Jag tycker om det. Låtarna är överlag mycket starkare än på de få album han släppt som soloartist de senaste 15 åren.

Är Wikileaks bra eller dåligt? Kan människan hantera total öppenhet i alla frågor? "Det var bättre när man inte visste allt", sa en bekant till mig i slutet av 90-talet. Han skulle ha vetat vad som väntade drygt tio år senare.

Di Leva är fortfarande den som håller högst nivå i Så mycket bättre. Christer Sandelin är fortfarande den som står för motsatsen. I efterhand har det kommit fram varför, och för Sandelins skull hoppas jag det löser sig.

Igår lovade jag min yngste(?) läsare Morgan att visa en bild på en ung skidåkare. Jag håller vad jag lovar. Här är en bild som visar en Magnus Stålberg som fortfarande tyckte vintern var toppen. Av spåren att döma nosade jag redan då på den helt okända skejttekniken. Notera även att jag körde utan handskar.


{gallery}bloggbilder/101129{/gallery}