Ikväll avgörs vem som får Skid-VM 2015. Fyra platser tävlar och Falun är en av dem. När den svenska delegationen gjorde sin sista stora presentation häromdagen var det idel glada miner från allt och alla. Vi kunde se bilder på den svenska delegationen tillsammans med några av dem som ska rösta idag. Alla skrattade och såg så nöjda ut. Det påminner väldigt mycket om hur det såg ut för 25 år sedan när Falun var med och sökte Vinter-OS. När sedan beslutet kom, och Falun inte valdes, var chocken stor. "Det verkade ju så bra". "Vi är förvånade eftersom vi hade fått indikationer som pekade i en helt annan riktning". Ungefär så lät det.

Jag vill att Falun får VM. Därför hoppas jag att jag har fel. Samtidigt kändes de glada minerna häromdagen som mer gentlemannamässiga än äkta. "Eftersom jag inte tänkt rösta på Falun gäller det att jag ser glad ut på bilderna". Alltså rena motsatsen till att fotas med den österriska delegationen och tänka "Eftersom jag tänkt rösta på Oberstdorf gäller det att jag inte avslöjar det på de här bilderna. Jag kan le med dem efter beslutet istället".

När Torgny Mogren vann VM-femmilen i Falun 1993 var jag på plats. Det blev mitt största idrottsminne jag upplevt i verkligheten. Om fem år hoppas jag att det blir nya chanser till sådana upplever här i Falun.