Detta med artikelkommentarer på webbplatser. Jag har länge funderat över dem. För vem finns de - och vilket syfte ska de fylla? Det spelar i princip ingen roll vad artikeln handlar om. Merparten av kommentarerna präglas av samma trista ton. Idag publicerar Expressen en liten artikel om att U2 ställer in sin USA-turné eftersom Bono skadat ryggen och tvingats till operation. När jag läste artikeln fanns fyra kommentarer till den:

Postat av ...  32 den 26 maj 2010 kl 10:56
Har manga irlandska vanner och de skams for att komma fran samm land som U2

Postat av ... 34 den 25 maj 2010 kl 20:56
GÖTT! Då slipper dom förpesta världen med sin ur usla skitmusik!

Postat av ... 35 den 25 maj 2010 kl 17:41
De hundratusentals som hade tänkt gå och kolla på gubbarna bryr sig nog..?

Postat av ... 53 den 25 maj 2010 kl 15:55
Vem bryr sig....de har pengar ändå...

Så här ser det ut - överallt. Det har pågått i år nu och det kallas interaktion med läsarna. Finns det någon chans att en större webbplats vågar bli först med att skippa artikelkommentarer? Kan man hoppas att någon struntar i att trafiken eventuellt minskar något när de negativa skribenterna slutar besöka sidan? Det skulle vara befriande om någon tog första steget. Min övertygelse är att alla negativa kommentarer påverkar oss alla just negativt. Vilket värde har det?

Jag är ingen hurtig förespråkare av "tänk positivt"-inställningen. Jag är mer för realism och acceptans av läget, vare sig det är glatt eller ledset. Men att upplåta utrymme på allmän plats för människor som inte mår bra ser jag inget värde i. Låt dem sitta på en gemensam webbplats där de kan spy galla över allt och alla utan att dränka min vardag med hat och förakt.