Den här dagen är en klämdag. Det namnet har den fått därför att den hamnat i kläm mellan två lediga dagar. Jag sitter lite i kläm eftersom spöregnet hindrar mig från att gå ner till stan. Gårdagen var ledig för många men inte för mig. Därför unnar jag mig en halvledig dag idag istället.

Men nu sitter jag här, i kläm. Dalatrafik har en linje som passerar utanför och passande nog finns en hållplats mindre än en halvminuts promenad från min dörr. Tyvärr är det dock så att Dalatrafik vill ha kontanter om man ska åka med dem. I en tillvaro där allt färre kräver kontant betalning blir det allt mer ovanligt att jag har kontanter. Jag gissar att jag delar detta faktum med rätt många. Därmed känns det lite okänsligt av Dalatrafik att fortfarande inte erbjuda sms-biljett, något som finns på väldigt många ställen i Sverige numera. Just idag missade Dalatrafik en resenär och jag hamnade i kläm.

Å andra sidan gav tätheten mellan regndropparna upphov till det här blogginlägget. Kan Dalatrafik ha räknat på hur många resenärer de missar varje dag på grund av sitt kontantkrav?