Trovärdighet är viktig. Åtminstone borde den vara det. Jag inbillar mig att den fortfarande är det. Kan man lita på en person som låter sin pressekreterare sköta en chatt samtidigt som man själv sitter i en intervju med en tidning? Maud Olofsson är ute på mycket djupt vatten när hon låtit en annan person sköta en chatt på Aftonbladet där deltagarna lurades att tro att det var Maud Olofsson de pratade med. Händelsen är otroligt pinsam och en stor skandal. Vad Olofsson har för samvete vet jag inte, men jag vet i alla fall att jag skulle skämmas öronen av mig om jag gjort en sådan sak. Varför ens komma på tanken att göra det?! Jag skulle definitivt inte kunna se mina väljare i ögonen i fortsättningen och förvänta mig att de trodde på vad jag sa. Olofsson har agerat med en sådan nonchalans och ett sådant förakt att hon förbrukat allt förtroendekapital. I mina ögon är hon ett skämt.
  SMHI meddelar att den första snön är på väg på mina breddgrader. Jag är nog en obotlig sommarnostalgiker. Det är först runt december som jag brukar acceptera att sommaren är slut.
  Det känns som att något är fel om ett land i högkonjunktur inte har råd att ha vägbelysningen kvar på infartsvägar i städerna. Min hemstad Falun är ett exempel på sådan nedmontering. Var tar alla pengar vägen? Vad jag förstått lånar svensken mer än någonsin just nu. Bostadspriserna fortsätter att stiga. Vad är det för pengar alla handlar för? Någon med kunskap i finansiella teorier får gärna höra av sig och förklara för mig. Jag tycker detta känns aningen underligt.