För att bli minister i Sverige får du inte vara rädd för att hyckla. Du ska inte heller vara uppfostrad så att du lärt dig att man ska vara ärlig och inte föra andra bakom ljuset. Sven-Erik Österberg uppfyller dessa krav och har därför tilldelats posten som Sveriges finansmarknadsminister. Han har idag uttalat följande i Sveriges Radios Eko-nyheter:
  "Där alkoholen går in så går en del av vettet ut, och det betyder att omdömet också vad gäller insatser och hur mycket jag har råd med, och vad jag borde göra, trubbas av."

  Detta uttalande kommer sig av att ATG (AB Trav och Galopp) har ansökt om tillstånd att få arrangera spel på hästar på några utvalda sportbarer i Sverige. Österberg anser alltså att detta inte är någon bra idé. Det Österberg inte berättar i Ekot är att statens mjölkkossa Svenska Spel har 7.000 spelautomater (Jack Vegas och Miss Vegas) utställda i Sverige där 500.000 personer under 2004 omsatte drygt sju miljarder kronor (källa: Svenska Spel). Denna spelform kallas av Svenska Spel för restaurangspel och det beror på att du måste ha fullständiga alkoholrättigheter för att få ha en sådan automat. Du kan alltså bara hitta en Jack Vegas eller en Miss Vegas där du också kan dricka alkohol.
  Där alkoholen går in så går en del av vettet ut. Det verkar inte som att finansdepartementet består av helnykterister ...