Jag har följt TV3:s tävling True Talent betydligt mer än Idol. Det har inte berott på att True Talent varit bättre. Totalt sett är produktionen fylld av mycket som är mediokert. Nej, den enda orsaken till att jag följt med har varit Dimitri. Redan när han dök upp i rutan första gången och sjöng A whiter shade of pale var han rösten att slå. Att sedan Danny klantade till allt genom att inte välja Dimitri som en av sina tävlande, det löste tv-tittarna som röstade tillbaka honom. Danny ska vara minst lika tacksam som Dimitri för det.

Igår var det final, och Dimitri vann. Mannen med den stora rösten gick hela vägen. Belöningen blev en miljon kronor. Däremot har True Talent inte ens varit i närheten av de publiksiffror som Idol har, så Dimitri är än så länge en rätt okänd vinnare. När Aftonbladet berättade att Dimitri vunnit, gjorde man det i en liten "puff" i sidospalten. Jämför med hur mycket utrymme den som lämnar Idol varje vecka får.

Innan ni kollar på klippet som visar hur Dimitri och Danny rockar skiten ur det övriga startfältet har jag en fundering: Varför måste Claes Åkesson se så kissnödig ut när han står och pratar i Vem kan slå Filip och Fredrik?