Det började som ett misstag. Så långt stod jag på Håkans sida. Sedan kom det mer uppgifter. Fler misstag? Sedan ytterligare saker som antydde fler felaktigheter - och fler misstag?

Jag tillhör den förlåtande skaran. Misstag gör vi alla. Vi måste få göra det. Det är omänskligt att inte göra fel ibland. Jag tycker till och med att man kan få göra fler misstag. Men det finns alltid en gräns. Om de uppgifter som nu grävs fram om Håkan Juholt stämmer så är gränsen passerad - med råge.

En intressant detalj, som jag inte sett någon journalist uppmärksamma hittills, är att den sida på Riksdagens hemsida som beskriver reglerna för övernattningsboende ändrades i måndags. Vad som ändrades framgår inte. Juholts advokat hävdar att det inte finns nedskrivet några regler om hur man gör när man är två som delar på en bostad. På Riksdagens hemsida finns en sådan beskrivning. Frågan är om advokaten läst dåligt, eller om den beskrivningen kommit först efter att Juholt-affären drog igång? Det är ett uppslag för en nyfiken journalist.

Sedan är det en annan sak att opinionen i många fall inte tillåter misstag. Det är det som gör Juholts situation så knepig. Vissa gör märkligheter och klarar sig. Det finns de som gör extremt underliga saker och kommer undan med det. Jag tror inte att Håkan Juholt kommer undan. Misstagen blev för många. Det, i kombination med att så många vill fälla honom, kommer att avgöra saken.

I botten av allt detta finns media. Har man gjort sitt jobb ordentligt den här gången? Är varenda sten vänd, eller har man bara vänt på dem som kan förstärka den story som är grunden till hela Juholt-affären? Det finns många tveksamheter i det som skrivs. Jag har ingen möjlighet att kontrollera allt. Det jag tycker är mest underligt är att man använder ordet "fusk" direkt. Har man automatiskt gjort sig skyldig till fusk så fort man gjort något fel? Finns utrymme för att göra fel? Och kan man göra fel om det inte finns något rätt? Det finns de som hävdar att det inte finns några tydliga regler. Har någon kollat upp om det stämmer?