Ska man ha rådgivare omkring sig så är det bra om de är kompetenta. Det man utan tvekan kan konstatera är att Sveriges statschef har rådgivare som gör sitt jobb kolossalt uselt. Antingen säger man som det är, eller så säger man ingenting. Det var tragikomiskt att höra Kungen svara på TT-reporterns frågor igår. Så teatraliska svar var det länge sedan jag hörde. Bitvis lät det som om Kungen försökte komma ihåg vad han lärt sig att han skulle svara.

Vad nu Sveriges statschef gjort eller inte gjort spelar mindre roll. Jag tror inte att han ägnat sig åt någon grövre kriminalitet direkt. Nu spelar han dock ett oerhört högt spel genom att slå fast att det inte kan finnas några bilder på kungliga gästspel i sammanhang som varit mer eller mindre rumsrena. Han har inget spelrum kvar om det dyker upp bilder som säger motsatsen. Problemet är att han inte säger som det är. Det blir liksom lite tokigt, Calle.

Att någon skulle hitta okända blogginlägg som jag gjort i år, det är däremot omöjligt. Jag har gjort mycket, men bloggningen har det varit dåligt med.